Categories
auto

Wat u kunt doen voordat u een nieuwe auto koopt

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar budgetteren voor uw auto is waarschijnlijk de belangrijkste stap van het lot.

Het wiskundige bit – denk erover na hoeveel u zich kunt veroorloven om aan een auto te besteden. Houd rekening met al uw uitgaven, zoals uw hypotheek of huur, rekeningen en andere terugkerende kosten.

Wees verstandig – laat altijd meer over dan u denkt nodig te hebben. Hoewel u misschien uw budget op peil houdt en het gemakkelijk vindt om binnen uw mogelijkheden te blijven, is er altijd een kans op onverwachte uitgaven.

Overweeg de lopende kosten – Hoeveel kunt u zich veroorloven bovenop verzekering, brandstofrekeningen en onderhoud?

Gebruikt of nieuw kopen? – Hoewel het kopen van een glinsterende auto vers uit de productielijn verleidelijk kan zijn, zul je waarschijnlijk veel geld besparen door voor een gebruikte auto te gaan. De grootste waardevermindering van een auto komt in het eerste jaar, dus zelfs als u een eenjarig model koopt, bespaart u een bundel. Bovendien heeft de auto nog wat fabrieksgarantie. U kunt ook veel informatie inwinnen over een gebruikte auto via het kenteken. U kunt nagaan hoeveel eigenaren de auto gehad heeft of als het ooit een wok melding gehad heeft bijvoorbeeld. Dit kunt u trouwens ook bij het kopen van een motor doen. Zo kunt u nagaan hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen.

Heb je een oude auto? Ruil het in! – U kunt een gratis autobeoordeling krijgen en u zult meteen zien hoeveel u kunt krijgen voor uw oude auto. U kunt de tool ook gebruiken om te zien of de verkoper u probeert af te zetten bij het kopen van een gebruikte auto.