Categories
Nieuwtje

Waarom moet je kinderen leren om goed met geld om te gaan, een aantal redenen die je moet doornemen om op de hoogte te zijn

Naarmate onze kinderen opgroeien van adolescenten tot jonge volwassenen, is een van de moeilijkste dingen voor hen om zich te ontwikkelen goede kredietgewoontes. Daarnaast kan het opbouwen van een groot kredietprofiel een blijvende impact hebben op hun toekomstige kredietwaardigheid, leningskwalificaties, nutsvoorzieningen en zelfs op sommige werkgelegenheidsvooruitzichten.

Stap één: Koop een studentenkredietkaart op uw eigen naam.

Studentenkaarten zijn meestal gemakkelijker te verkrijgen, vooral als je een deeltijdbaan hebt. Zorg ervoor dat je op zoek gaat naar een kaart met een soort van korting of beloning. Zoek een kaart die geen jaarlijkse vergoeding heeft en die een korting biedt op iets wat je graag gebruikt. Dat kan zijn: gas, boodschappen, airmiles of gewoon contant geld terug. Vergelijk ook de rentetarieven en aflossingsvrije periodes als u uw onderzoek doet.

Stap twee: Zorg ervoor dat u het kaartsaldo elke maand volledig betaalt.

Ik laat mijn kinderen een directe overschrijving van hun spaar- of betaalrekening opzetten, zodat ze weten dat het hele saldo betaald moet worden. Dit maakt hen er ook van bewust dat ze elke maand genoeg op hun rekening moeten hebben om alles wat ze kopen te dekken. Ik probeer ervoor te zorgen dat ze te allen tijde een buffer van een paar honderd dollar of meer hebben. Ze zijn erg gedisciplineerd geworden in het storten van al of het grootste deel van hun zomerinkomsten of hun verjaardag, afstuderen en kerstgeld op deze rekening om hun toekomstige aankopen te dekken.

Stap drie: Gebruik voor “Noodgevallen” alleen voor de eerste drie maanden.

Probeer de eerste drie maanden nadat u uw nieuwe creditcard heeft ontvangen deze alleen te gebruiken voor noodgevallen. Zo kunt u zich vertrouwd maken met de maandafschriften, de facturatiecyclus en de vervaldata van de betalingen. Zorg ervoor dat u uw afschriften of e-statements elke maand grondig leest. Mogelijk kunt u een vervaldatum voor de betaling op uw kaart selecteren. Probeer dan de eerste of de vijftiende van de maand te selecteren, want dat is gemakkelijker te onthouden. Zodra u zich comfortabel voelt met uw kaart en de afschriften, kunt u naar de volgende stap gaan.

Stap vier: Gebruik uw kaart voor een paar regelmatige aankopen.

U zult uw kaart nu willen gaan gebruiken voor enkele kleine regelmatige aankopen, zelfs als dat niet nodig is. Gebruik hem bijvoorbeeld elke maand voor benzine of een pizza of voor wat dagelijkse uitgaven. Als u elke maand de hele rekening betaalt, beginnen uw kredietwaardigheid en score te stijgen. Zorg ervoor dat u het NIET gebruikt voor iets dat u niet kunt betalen met contant geld of uw spaargeld.