Categories
biflatie en basis

Amerikaans bedrijf accepteert Bitcoin-betalingen voor luxe vliegtuigen, aangezien Gulfstream Jet van $ 40 miljoen in de uitverkoop gaat.

Aviatrade Inc., een in New Jersey gevestigd vliegtuigverkoopbedrijf, accepteert nu bitcoin als betaalmiddel voor zijn assortiment luxe jets van meerdere miljoenen dollars.

 

Philip Rushton, president van Aviatrade, vertelde news.Bitcoin.com dat het eerste vliegtuig dat beschikbaar is voor aankoop via cryptocurrency een zes jaar oude Gulfstream G650ER is, die een paar weken geleden in de verkoop ging. Snel en vertrouwd bitcoins kopen kan in een kring.

 

De privéjet, het bestaande vlaggenschip van Gulfstream, wordt verkocht voor $ 40 miljoen. Miljardairs Jeff Bezos en Elon Musk zijn enkele van de opmerkelijke eigenaren van dit vliegtuigmodel, meldt nota.

 

Rushton onthulde dat de verkoop op basis van contanten voor dure luxe vliegtuigen onderworpen is aan strenge overheidsbeperkingen, maar bitcoin, in zijn generieke vorm, presenteerde een manier om dit te omzeilen. Hij hoopt dat dergelijke kenmerken nuttig kunnen zijn bij het aantrekken van high-end, internationale kopers. Chainlink koers is gestegen.

 

“De reden dat we het doen (BTC-betalingen accepteren) is omdat er landen zijn zoals Brazilië, Saoedi-Arabië, waar dan ook in Azië, vooral China … die geen gemakkelijk toegankelijke valuta hebben en ze problemen hebben met grensoverschrijdende valutaoverdrachten,” zei Rushton telefonisch. Hij voegde toe:

 

We zien deze blokkade. Er zijn manieren om geld uit China te halen, maar het is niet altijd gemakkelijk en de kopers van deze vliegtuigen willen natuurlijk niet transparant zijn. Dus we kunnen het geld via bitcoin verplaatsen … We zijn ons ervan bewust dat alleen China vorig jaar $ 54 miljard aan BTC heeft uitgegeven aan het kopen van activa – appartementsgebouwen, boten, huizen enz. – we springen op die kar en bieden dezelfde kans aan kopers van deze jets aan de hoge kant.

 

 

Aviatrade, dat in de jaren tachtig voornamelijk via ruilhandel begon met het verhandelen van vliegtuigen, zal de crypto niet rechtstreeks van een koper ontvangen. Het bedrijf werkt samen met een niet nader genoemde aanbieder van bitcoin-betalingsdiensten die de digitale activa omzet in contanten. Volgens Rushton is Aviatrade de “sleutel tot het waarderen van het vliegtuig, het bieden van het verkoopproces en de interactie met de bitcoin-betalingsprovider.”

 

“We ruilen geen bitcoin voor bitcoin, of ethereum voor ethereum,” legde hij uit. “We hebben eigenlijk interactie met de bitcoin-betalingsprovider die uiteindelijk namens de koper en verkoper fiat op een geblokkeerde rekening zal produceren. De koper plaatst het in, de verkoper ziet geld uitkomen en de bitcoin-betalingsprovider neemt hun vergoeding en wij worden gecompenseerd door de koper of verkoper. ”

 

De G650ER is het grootste vliegtuig dat momenteel in dienst is van de Amerikaanse fabrikant Gulfstream. Met een bereik van 7.500 zeemijl is het vliegtuig ook de leider op de lange afstand van het bedrijf, een favoriet bij intercontinentale vliegers die graag tankstops willen vermijden.

 

Business Insider meldde dat het vliegtuig “enige tijd in Nieuw-Zeeland en Azië heeft doorgebracht, maar nu terugkeert naar zijn geboorteplaats op het hoofdkantoor van Gulfstream terwijl het routine-inspecties ondergaat en wacht op een nieuwe eigenaar.” De privéjet biedt plaats aan 14 passagiers.

 

Wat vindt u van het kopen van vliegtuigen met bitcoin? Deel uw mening in de opmerkingen hieronder.